Högrevsgryta med syrad grädde och sambal
En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Till salladen kan du använda vit- eller rödkål också om du inte hittar spetsvarianten!
För: 4 personer
Ingredienser
600 g högrev
2 gula lökar
1 röd paprika
3 msk Arla® Svenskt Smör
1 tsk salt
3 dl kalvbuljong
1 msk sambal oelek
2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
3 dl ris
½ dl hackad bladpersilja
Spetskålsallad:
300 g strimlad spetskål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rapsolja
1 msk champagnevinäger
½ dl bladpersilja
Gör så här:
Tärna köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan. Bryn köttet i resten av smöret, salta. Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta. Häll över buljong och sambal, koka upp. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Smaka ev av med mer salt.
Blanda ihop alla ingredienser till spetskålsalladen.
Servera grytan med riset och spetskålssalladen. Toppa gärna med persilja.