Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing

Receptkreatör:

hummerrostadmorotHummer är alltid en njutning i sig! Här serverar vi ljuvliga marinerade hummerstjärtar med en underbar, söt kräm på rostade morötter och en dressing på hummerfond.

För: 4 personer

Ingredienser:
2 kokta hummerstjärtar

Marinad:
rivet skal och saft av 1 citron
2 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
5 kvistar färsk timjan
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Morotsvarianterna:
400 g morötter
1 dl pressad citron
1 dl strösocker
50 g Arla® Svenskt Smör
½ dl Arla Köket® crème fraiche

Hasselnötsdressing:
1 msk Arla® Svenskt Smör
1 dl hummerfond
1 msk pressad citron
½ dl hackade, rostade hasselnötter
färsk dill

Gör så här:
Skala hummerstjärtarna och dela dem på längden. Rör ihop marinaden och lägg i hummern. Marinera i kyl minst 2 tim. Skala morötterna. Skär hälften i långa band med en potatisskalare. Koka samman citronsaft och socker, lägg i morotsbanden och kyl ner. Sätt ugnen på 175°. Rosta resten av morötterna i mitten av ugnen tills de är helt mjuka.

Bryn smöret och mixa med rostade morötter och crème fraiche. Smaka av med salt. Koka samman smör och hummerfond till dressingen tills ½ dl återstår. Blanda med citronsaft och hasselnötter.
Värm hummern försiktigt i sin marinad. Servera med ljummen morotskräm, morotsband och hasselnötsdressing. Garnera med dill.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly