Jordärtskockssoppa med curry och skaldjur

Receptkreatör:

jordartskockssoppaÄpple och curry lyfter den här sammetslena jordärtskockssoppan ytterligare ett snäpp. Mixa soppan till ett härligt skum. Toppa med lyxiga skaldjur.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g jordärtskockor
1 schalottenlök
1 äpple
2 msk curry
2 msk Arla® Svenskt Smör
6 dl hönsbuljong
2 dl Arla® vispgrädde

Skaldjur
2 havskräftor
8 räkor med skal
2 pilgrimsmusslor
Arla® Svenskt Smör
1 äpple
rivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
färsk dill till garnering
salt och peppar

Gör så här:
Skala jordärtskockor, lök och äpple. Finhacka löken. Skär skockorna och äpplet i bitar. Fräs lök, äpple och curry i smör. Tillsätt skockor och buljong och låt koka tills skockorna är mjuka, ca 10 min. Tillsätt grädde och koka upp. Mixa soppan och sila den genom en finmaskig sil. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan skummig vid servering.

Skala kräftorna och räkorna. Dela kräftorna i mindre bitar.

Salta och peppra pilgrimsmusslorna och stek dem i smör 1 min på varje sida. Dela dem och lägg i en skål tillsammans med kräftköttet och räkorna. Skala och skär äpplet i små tärningar.

Blanda äpple, citronskal och olivolja med skaldjuren och fördela i djupa tallrikar. Häll soppan i tallrikarna och garnera med dill.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly