Jordgubbstårta

Receptkreatör:

jordgubbstartaEn svensk sommarklassiker! Söta jordgubbar och fluffig grädde sätter sommarens smaker i blom.

Receptet gäller för 12 bitar

Ingredienser
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1½ liter jordgubbar
½ dl strösocker
5 dl Arla® vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp och låt den kallna på galler, gärna under formen.

Skölj och rensa jordgubbarna. Skär hälften av dem i skivor och blanda med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden.

Vispa grädden till ett fast skum. Dela kakan i tre bottnar. Blanda hälften av de sockrade jordgubbarna med 2 dl vispad grädde och lägg på en av bottnarna, lägg på nästa botten och fördela resten av de sockrade jordgubbarna på den. Lägg på den sista bottnen. Bred ut resten av grädden på och runt tårtan. Garnera med jordgubbar.

Vårt vinval:
2015 Moscato d’Asti (nr 71103) – Josetta Saffirio

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly