Kålpudding
Kålpudding – en riktigt svensk klassiker! Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon. Passa på att göra lite extra och frys in.
För: 4 personer
Ingredienser
1 1/2 dl kokt vitt ris
800 g vitkål
25 g Arla® Svenskt Smör
2 msk sirap
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1 gul lök
1 msk Arla® Svenskt Smör
300 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 ägg
1 dl Arla® mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200º.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar.
Ringla över sirap och salta, fräs lite till. Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt
koka tills vattnet kokat bort. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk. Lägg hälften av kålen i botten på en smord
ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 45
minuter.
Serveringsförslag:
Servera kålpuddingen med kokt potatis och rårörda lingon.