Kanelparfait med äpplesås

Receptkreatör:

kanelparfaitFör: 6 personer

Ingredienser
2 ägg
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 tsk mald kanel
2 dl vispgrädde

Sås
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl äpplejuicekoncentrat
1 dl vatten
1-2 äpplen

Gör så här:
Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker lätt och luftigt. Tillsätt glykossirap och kanel. Vispa grädden till fast skum i en annan skål. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll upp smeten i en form som ställs i frysen i 4-5 timmar.

Koka upp glykossirap, juicekoncentrat och vatten. Skala äpplena och skär dem i små tärningr. Lägg tärningarna i den varma såsen. Servera såsen ljummen till parfaiten.

Om receptkreatören

Socker passar bra i de flesta sorters matlagning. En liten nypa socker i grytan, dressingen eller marinaden rundar av aromen och lyfter fram smaken på dina råvaror. » Besök DanSukker
Dela med dina vänner
Print Friendly