Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor

Receptkreatör:

En nytappning på cheesecake med smaker från grönsakslandet. Perfekt avslutning på en festlig meny.

För: 4 personer

Ingredienser:
Lättvispad färskost:
150 g Arla® färskost naturell
1 dl Arla® vispgrädde
½ dl strösocker

Karamellkokta päron:
2 päron
1 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
½ dl pressad citronsaft

Krispiga jordärtskockor:
4 jordärtskockor
250 g Arla® Klarifierat Smör
½ tsk salt
2 maränger
½ dl plockad färsk mynta

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till färskosten och vispa till krämig konsistens.

Skala och dela päronen i halvor. Dela och skrapa ur vaniljstången och lägg den i en kastrull. Tillsätt socker och vatten och koka upp. Lägg i päronhalvorna och låt sjuda ca 20 min. Dra av från värmen, tillsätt citronsaft och låt päronen svalna.

Tvätta och skiva jordärtskockorna tunt, gärna på en mandolin eller med osthyvel. Klicka ner smör i en kastrull, lägg ner de skivade jordärtskockorna och värm till ca 140° under omrörning tills de är krispiga. Ta upp och lägg dem på hushållspapper, salta.

Servera päronhalvorna med färskosten, ringla på lite av lagen. Smula över maränger. Toppa med krispiga jordärtskockor och mynta.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly