Kryddiga lammfärsspett

Receptkreatör:

lammfärsspettHärliga, turkiska, lammfärsspett – kryddiga köfte – att göra hemma. Trä upp på spett och värm på grillen. Enkelt och gott med smak av vitlök, chili och mynta.

Antal portioner: 4 personer

Ingredienser:
500 g lammfärs
1 tsk finhackad färsk röd chili
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk hackad färsk mynta
2 msk hackad färsk koriander
rivet skal av ½ citron
1 dl mjölk
3 msk olivolja

Pastasallad:
2 dl risoni
1 gul lök
2 msk olivolja
1 liter vatten
1 tsk salt
1 gurka
1 dl hackad bladpersilja
150 g fetaost

Gör så här:

Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och mjölk. Forma till långa färsrullar. Stek dem i lite smör-&rapsolja runt om 3–4 min. Låt kallna. Trä upp färsrullarna på blötlagda träspett. Pensla med olivolja och värm dem på grillen ca 5 min.

Skala och hacka löken. Fräs hälften i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt risoni, vatten och salt. Låt koka ca 10 min. Häll av vattnet och rör ner 1 msk olja. Låt kallna. Dela gurkan på längden. Kärna ur och skär den i skivor. Rör ner gurka, persilja och resten av löken i risonin. Smula osten och vänd ner den. Servera salladen till lammfärsspetten.

 

 

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly