Kycklinggryta med rostade rotfrukter

Receptkreatör:

Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.

Ingredienser till kycklinggryta med rostade rotfrukter (4 personer)

Kycklinggryta :
  • 500 gram kycklingfilé
  • 200 gram skogschampinjoner
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3 dl syrad grädde
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk hackad färsk timjan
Rostade rotfrukter:
  • 400 gram morötter
  • 400 gram palsternackor
  • 200 gram rotselleri
  • 2 rödlökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 3/4 deciliter hackad färsk timjan
Till servering:
  • Frysta lingon

 

Gör så här

Rostade rotfrukter:
  • Börja med rotfrukterna. Sätt ugnen på 200°.
  • Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Blanda med timjan strax innan servering.
Kycklinggryta:
  • Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt syrad grädde, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min.
  • Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly