Kycklingpaj

Receptkreatör:

Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt crème fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!

 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 2 kycklingbröstfiléer
  • 300 gram purjolök
  • Smör
  • 0.5 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 2 dl crème fraîche (paprika & chili)
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost

 

Gör så här:
  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
  • Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
  • Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly