Kycklingrullader
Ge kycklingen mycket smak med färskost, lufttorkad skinka och mjuka äpplen. Syrad grädde ger också såsen det lilla extra – perfekt för fredagsmys, söndagmiddag eller mitt i veckan-lyx!
Ingredienser
4 personer
500 gram kyckling minutfiléer
75 gram färskost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka
1 msk smör
2 äpplen gärna röda
2 dl syrad grädde 30%
1 dl äppelcider
2 dl fullkornsris
Gör såhär
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Fördela färskosten på kycklingskivorna, salta och peppra. Rulla ihop och rulla in kycklingen i skinkan.
- Dela, kärna ur och klyfta äpplena.
- Stek rulladerna i smör i en stekpanna tills de har fin färg runt om. Tillsätt äpplena och stek ytterligare ca 2 min.
- Häll på syrad grädde och cider. Låt koka på svag värme, ca 10 min.
- Servera med fullkornsris.
Receptkreatör: Arla