Kycklingrullader

Receptkreatör:

Ge kycklingen mycket smak med färskost, lufttorkad skinka och mjuka äpplen. Syrad grädde ger också såsen det lilla extra – perfekt för fredagsmys, söndagmiddag eller mitt i veckan-lyx!

Ingredienser

4 personer

500 gram kyckling minutfiléer
75 gram färskost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka
1 msk smör
2 äpplen gärna röda
2 dl syrad grädde 30%
1 dl äppelcider
2 dl fullkornsris

 

Gör såhär

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fördela färskosten på kycklingskivorna, salta och peppra. Rulla ihop och rulla in kycklingen i skinkan.
  3. Dela, kärna ur och klyfta äpplena.
  4. Stek rulladerna i smör i en stekpanna tills de har fin färg runt om. Tillsätt äpplena och stek ytterligare ca 2 min.
  5. Häll på syrad grädde och cider. Låt koka på svag värme, ca 10 min.
  6. Servera med fullkornsris.

Receptkreatör: Arla

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly