Fräsch kycklingsallad med apelsin

Receptkreatör:

apelsinkycklingsalladTesta en ljummen och god kycklingsallad med vinterns grönsaker och smak av apelsin. Om du vill toppar du med frö eller hyvlad mandel för lite extra crunch.

För: 4 personer

Ingredienser
3 stekta kycklingbröst
1 palsternacka
2 morötter
2 dl dinkel hel
1 apelsin
70 g blandad grönsallad
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
eventuellt solrosfrön eller mandelspån till servering

Apelsinsås
2 dl gräddfil
rivet skal av 1 apelsin
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren. Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt. Skala apelsinen och skär i bitar. Skär kycklingbrösten i skivor. Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja. Lägg på kycklingen. Strö över salt och toppa eventuellt med solrosfrön eller mandelspån.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly