Fräsch kycklingsallad med apelsin
Testa en ljummen och god kycklingsallad med vinterns grönsaker och smak av apelsin. Om du vill toppar du med frö eller hyvlad mandel för lite extra crunch.
För: 4 personer
Ingredienser
3 stekta kycklingbröst
1 palsternacka
2 morötter
2 dl dinkel hel
1 apelsin
70 g blandad grönsallad
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
eventuellt solrosfrön eller mandelspån till servering
Apelsinsås
2 dl gräddfil
rivet skal av 1 apelsin
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren. Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt. Skala apelsinen och skär i bitar. Skär kycklingbrösten i skivor. Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja. Lägg på kycklingen. Strö över salt och toppa eventuellt med solrosfrön eller mandelspån.