Lågtempererad rostbiff med tomater

Receptkreatör:

lagtempadrostbiffLågtempererad rostbiff blir extra saftig. Kvisttomaterna bakas tillsammans med köttet och får extra färg i ugnen under tiden köttet vilar. Gott med gratäng till.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g rostbiff eller fransyska
Arla® Smör-&rapsolja
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad färsk timjan
300 g körsbärstomater på kvist
3 lagerblad
flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 125°.

Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg kvisttomater och lagerblad bredvid köttet. Stek i mitten av ugnen tills köttermometern visar 60° för rött kött, 65° för rosa och 70° för genomstekt kött, 45-60 min. Ta ut köttet men låt tomaterna vara kvar.

Täck över köttet med folie och låt det vila. Höj ugnsvärmen till 250° och stek tomaterna ytterligare 10 min.

Serveringsförslag:
Servera med potatisgratäng och haricots verts med vitlök.

Tips:
Fransyska kan bytas ut mot rostbiff.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly