Lammstek med varmt örtsmör

Receptkreatör:

lammstekörtsmör

För: 8 personer

Ingredienser:
2 kg lammstek med ben
eller 1.3 kg benfri lammstek
2 msk smör
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
2 tsk salt
2 krm svartpeppar

100 g smör
1 stor hackad vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk rosmarin
1 dl hackad bladpersilja
rivet skal av 1 citron
2 msk hackad kapris
2 hackade sardellfiléer

Gör så här:
Sätt ugnen på 250°.
Smält smöret och blanda med vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar. Bred blandningen runtom steken och lägg den i en ugnssäker form eller långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 150° och fortsätt steka till 60° innertemperatur, ca 1 ½ tim.
Ta ut steken och låt vila.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Skär steken i skivor och servera med det varma örtsmöret.

Serveringstips:
Servera gärna med kokt eller ugnsstekt potatis och lättkokta haricots verts.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly