Långsamt bakad fläsksida

Receptkreatör:

flasksidaFör: 4 personer

Ingredienser:
800 gram rimmad fläsksida med svålen kvar
3 st äpplen i klyftor
3 stora gula lökar i bitar
1 dl ljust öl, eller äppeljuice
en kruka timjan
svartpeppar

Gör så här:
Klipp till ett bakplåtspapper så att det täcker botten på din järngryta, lägg det där. Skär fina rutor i fettet på ditt fläsksida och lägg sedan köttet med fettet uppåt. Lägg äpplen och lök runtom, strö peppar och timjan runtom och häll på vätskan. Lägg på locket och låt köttet gå i ugnen på 100 grader i ca 4-5 timmar. Titta till under locket då och då och fyll på med vätska om det börjar bli torrt i botten. Köttet är klart när det nästan faller isär, men då har du några saker kvar att göra. Tag upp det och lägg det i press. Du lägger alltså köttbiten med t ex ett lock och en mortel över sig. Det kan du göra medan du gör tillbehören. Jag tycker att du skall prova surkål, rotmos och smörstekta äpplen till det här goda, mjälla fläsket.
När dina tillbehör är klara lägger du köttet på en skärbräda och skär det i tunna skivor, lägg det snabbt i en väldigt het stekpanna och fräs en yta på det. Servera med tillbehören och en riktigt stark senap.

Om receptkreatören

En härligt glad tjej som älskar god mat och gärna i kombination med ett gott vin. Anette har skrivit en hel rad med spännande kokböcker och syns både i tidningar och på TV. Hon kallas för "husmorsan" och inte helt utan anledning. Här presenterar vi några av hennes smaskiga husmansfavoriter och självklart i kombination med goda, till maten passande viner.
Dela med dina vänner
Print Friendly