Laxcarpaccio med fläder

Receptkreatör:

laxcarpacciomedfladerCarpaccio med lax och en len, grovkornig senapskräm är en fantastiskt god kombination. Vackra polka-, gul- eller rödbetor gör fatet med carpaccio till en succé.

För: 4 personer

Ingredienser
300 g laxfilé
2 msk konc fläderblomssaft
rivet skal och saft av ½ citron
1 krm strösocker
2 krm salt
½ krm svartpeppar
2 betor, gärna olika färg
färsk dill

Senapskräm:
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 msk skånsk senap
1 msk hackad färsk dill
salt
svartpeppar

Gör så här:
Låt laxen ligga i frys minst 24 tim. Rör samman ingredienserna till senapskrämen. Skala och skiva betorna tunt och lägg i kallt vatten så de blir krispiga. Halvtina laxen och skär den i tunna skivor. Lägg dem på ett stort fat. Blanda fläderdryck, citronskal och -saft, strösocker, salt och peppar och häll det över laxen. Klicka senapskrämen mellan skivorna och garnera med betor och plockad dill.

Vårt vinval:
2014 Simonsig Chenin Blanc (nr 74982)
2014 Sancerre Les Boucauds (nr 79908) – Claude Riffault

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly