Les filets de saumon confits au miel épicé

Receptkreatör: ,

lax

(Laxfiléer med honungssås och mango)

För: 2 personer

Ingredienser:
6 tunna laxkotletter (benfri filé från mitten av laxen)
1 msk olivolja
bordssalt

Het pepparolja
1 dl olivolja
1 liten spansk peppar
1 kvist timjan

Kryddolja
5 g rosépepparbär
1 vaniljstång
10 g sesamfrön
5 stjärnanis
10 g senap
½ dl jordnötsolja

Honungsås
5 g rosépepparbär
1 vaniljstång
10 g sesamfrön
5 stjärnanis
10 g senap
½ dl jordnötsolja
35 g akaciahonung

Garnering
1 stor och mogen mango
½ knippa basilika

Gör så här:
1. Förbered pepparoljan kvällen innan: marinera 1 dl olivolja, peppar och timjan.

2. Förbered kryddoljan: marinera alla ingredienser tillsammans.

3. Förbered honungsåsen: skär vaniljstången längs med och kärna ur den. Lägg rosépepparn, vaniljfrön, sesamfrön, stjärnanis, senap, jordnötsolja, och honung i en mixer.
Rör ordentligt tills såsen blir jämn.

4. Tvätta och tunt skiva basilikan på längden. Skala mango och skär tunt. Använd en vass kniv eller en potatisskalare gör tunna pasta-liknande band. (Mangotagliatelle)
Krydda mangon med spansk pepparolja och skivad basilika.

5. Pensla generöst med honungssåsen på laxkotletterna. Värm 1 msk olivolja i en stekpanna. Bryn laxen. När båda sidorna har fått färg men inte blivit genomstekta så ta bort dem från pannan. Salta efter smak.

6. Lägg upp mangotagliatelles, dekorera med några droppar varm pepparolja och lägg sedan upp laxen. Ringla kryddad olja runt tallriken och servera.

Dela med dina vänner
Print Friendly