Matvetesallad med havets frukter
För: 4 personer
Ingredienser
3 dl matvete
400 g grön sparris
200 g skalade räkor
200 g kräftstjärtar
1 dl finstrimlad purjolök
1/2 dl hackad dill
1/4 dl finstrimlad röd chili
Dressing
2 msk olja
2 msk balsamvinäger, gärna vit
2 msk Dansukker Muscovadosirup
2 msk vatten
1 krm salt
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk salladskrydda
Garnering
4-8 skivor färskrökt lax
2 kokta ägg i halvor
Gör så här:
Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Skär bort den nedersta biten på sparrisen innan den delas i cirka 5 cm långa bitar. Koka upp vatten med lite salt i (2 tsk/liter) och lägg i sparrisbitarna. Ta bort grytan från värmen och låt stå i 5 minuter innan vattnet hälls bort. Lägg samtliga ingredienser till salladen i en skål. Rör samman ingredienserna till dressing och häll över salladen och blanda ordentligt. Lägg upp på fat eller tallrikar och garnera med laxen och äggen. Servera med en god bit bröd till.