Minipajer med kantareller

Receptkreatör:

minpajkantarellLjuvliga minipajer med kantareller, lagrad prästost och lök som ger gudomlig smak åt de här fina små pajerna.

För: 15 små minipajer

Ingredienser

Pajdeg:
125 g Arla® Svenskt Smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
200 g kantareller
1 knippe salladslök
1 msk Arla® Svenskt Smör
2 dl riven Arla Präst®

Äggstanning:
2 ägg
1 dl Arla® mjölk
1 dl Arla® vispgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.Hacka samman smör och mjöl för hand eller i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i 15 små aluminiumformar. Ställ i frysen 10 min. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.Ansa kantarellerna, låt de konserverade rinna av väl, och fräs dem i smör. Ansa och strimla salladslökarna. Fräs löken mjuk i smör. Lägg kantareller, lök och riven ost i pajskalen.Vispa ihop ägg, mjölk och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen i pajformarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly