Örtspäckad fläskfilé

Receptkreatör:

ortspackadflaskfileDenna fläskfilé är underbar bjudmat där rejäla kvistar av timjan och rosmarin ger mersmak. Servera med vackert grön örtsås. Låt gärna köttet vila 10 min innan servering.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g fläskfilé
3 msk Arla® Smör-&rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk rosmarin

Grön honungssås:
1½ msk honung
rivet skal av ½ citron
2 krm salt
2 dl Arla® gräddfil

Till servering:
750 g potatis
100 g blandad grönsallad

Gör så här:
Börja med att tvätta eller skala potatisen och koka den i lättsalta vatten.

Dela köttet i 4 bitar. Skär ett snitt på längden i varje bit. Salta och peppra. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlök och några kvistar timjan och rosmarin i köttbitarna. Fäst ihop med tandpetare. Pensla runtom med smör-&rapsolja. Grilla eller stek köttet ca 15 min.

Hacka hälften av timjan och rosmarin och mixa med honung, citronskal och salt. Rör ner gräddfilen. Servera köttet med såsen, potatis och sallad.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly