Oxfilé med kantarellsmör

Receptkreatör:

oxfilekantarellPerfekt stekt eller grillad oxfilé serverad med kantarellsmör som ger ljuvlig smak av svamp och doft av skog.

För: 4 personer

Ingredienser
600 g oxfilé
Arla® Svenskt Smör

Kantarellsmör:
2 dl kantareller
125 g Arla® Svenskt Smör
½ msk torkad rosmarin
1 msk citronsaft
2 krm salt
1 krm vitpeppar

Servera med:
riven Kvibille® cheddar 6 mån

Gör så här:
Stek svampen i 1 msk av smöret i en stekpanna tills all vätska kokat in. Tillsätt rosmarin och fräs ytterligare ca 2 min. Låt kallna. Kör svampen i en matberedare med övriga ingredienser. Lägg det mixade smöret på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Lägg i kylen att stelna minst 1 tim. Skär köttet i 4 tjocka skivor. Grilla köttet eller stek det i smör i en stekpanna ca 3 min per sida.

Serveringsförslag:
Servera köttet med kantarellsmör, sallad och bakad potatis fylld med riven Kvibille cheddar.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly