Paella

Receptkreatör:

paellaSpansk paella – färgstark och festlig – med saffran, räkor och avorioris. Tillaga och servera den gärna i en stor wok.

För: 4 personer

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla® Svenskt Smör till stekning
1/2 pkt saffran à 0,5 g
2 1/2 dl avorioris
5 dl vatten
3 msk kycklingfond
40 g Arla® Svenskt Smör
pressad saft av 1 lime
1 krm sambal oelek
500 g stora räkor med skal
1 paprika
3 tomater
1 grillad kyckling
225 g musslor
1/2 dl grovhackad färsk persilja

Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av. Rör ner kryddsmöret i klickar i riset och ev mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly