Pankobakad torsk med krossad potatis och kall citronsås
Härligt knaperstekt torsk med fluffig citrusgrädde. Panko är ett asiatiskt ströbröd som gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också
För: 4 personer
Ingredienser
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 dl panko
½ dl hackad färsk dill
Arla® Smör&rapsolja spray
Krossad potatis:
750 g potatis
1 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
2 dl Arla® mjölk
1 tsk salt
Kall citronsås:
2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
rivet skal av 1 citron
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 morötter
1 msk Arla® Svenskt Smör
½ dl hackad färsk körvel
Gör så här:
Skala och koka potatisen mjuk. Värm syrad grädde och mjölk. Krossa potatisen och rör ner mjölkblandningen, salta.
Vispa den syrade grädden och vänd ner rivet citronskal, salt och peppar. Ställ såsen i kyl innan servering.
Sätt ugnen på 200°. Dela fisken i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form, salta. Blanda panko med hackade örter och strö över fisken. Spraya med smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min tills fisken har en innertemperatur på 45-50°.
Skala och skiva morötterna. Koka ca 5 min i lättsaltat vatten. Häll av morötterna, klicka i smör och strö över körvel.
Servera fisken med krossad potatis, morötter och citronsås.