Pinocchiotårta med jordgubbar

Receptkreatör:

Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta… Olika namn – samma ljuvliga marängtårta! Toppa den med jordgubbar eller andra färska bär. Bottnarna går utmärkt att göra i förväg och frysa.

Ingredienser Pinocchiotårta med jordgubbar, 4 personer

Maräng

  • Smör, 100 gram
  • Strösocker, 1,5 dl
  • Ägg, 5 st
  • Vetemjöl, 2 dl
  • Bakpulver, 2 st
  • Strösocker, 2,5 dl
  • Grovhackad mandel, 1 dl

Fyllning

  • Vispgrädde, 3 dl
  • Vaniljsocker, 2 tsk
  • Jordgubbar, 1 liter

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
  • Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.
  • Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30×40 cm. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten.
  • Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan. Garnera med färska jordgubbar.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly