Pizza på grillen

Receptkreatör:

grillpizzaPizza i miniformat är perfekt tilltugg eller som aptitretare. Det går snabbt och enkelt att göra med din favorittopping.

Antal portioner: 4 personer

Ingredienser:

50 g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl vatten, ljummet
7 dl vetemjöl special

25 g Smör
8 skivor salami
2 tomater
1 dl svarta oliver
2 dl crème fraîche (tomat & basilika)

Gör så här:

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg.
Spara resten av mjölet till utbakning.
Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Kavla ut till små pizzor, ca 10 cm i diameter. Smält smöret. Pensla med smör och grilla dem ca 3 min på varje sida (om du hellre vill använda ugn: grädda i 200 grader varmluft tills pizzorna fått fin färg). Skär salami och tomater i strimlor. Fördela salami, tomater och oliver på pizzorna. Klicka på crème fraîche.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly