Pulled beef på högrev

Receptkreatör:

Pulled beef på högrev – ett ljuvligt långkok i gjutjärnsgryta. Servera gärna med en klassisk coleslaw och lite extra chilisås på sidan för de som vill ha.

Ingredienser

6 personer

1 kilo högrev
1 gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 dl tomatketchup
1 msk chipotlepasta
1 msk farinsocker
1 msk malen malen spiskummin
1 citron (pressad saft)
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

 

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta
  2. Skala löken och skär i skivor. Blanda ketchup, chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft, bred det på köttet. Lägg lök och vitlök runt om.
  3. Täck med lock och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
  4. Dra isär köttet med en gaffel och blanda allt i grytan. Servera med till exempel coleslaw och tomater.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly