Pulled beef på högrev
Pulled beef på högrev – ett ljuvligt långkok i gjutjärnsgryta. Servera gärna med en klassisk coleslaw och lite extra chilisås på sidan för de som vill ha.
Ingredienser
6 personer
1 kilo högrev
1 gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 dl tomatketchup
1 msk chipotlepasta
1 msk farinsocker
1 msk malen malen spiskummin
1 citron (pressad saft)
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör såhär
- Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta
- Skala löken och skär i skivor. Blanda ketchup, chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft, bred det på köttet. Lägg lök och vitlök runt om.
- Täck med lock och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
- Dra isär köttet med en gaffel och blanda allt i grytan. Servera med till exempel coleslaw och tomater.