Råbiff med dragonaioli, picklad rödlök och potatischips

Receptkreatör:

rabiffFör: 4-6 personer

Råbiff
600 gram innanlår av nöt
2 msk finhackad gräslök
1 liten knippe dill
lättsaltade potatischips

Picklad rödlök
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar

Dragonaioli
2 äggulor
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
3-4 kvistar färsk dragon eller 1 tsk torkad dragon
1 vitlöksklyfta
2½ krm salt
1 krm vitpeppar

Gör så här:
Börja med att pickla rödlöken då den ska stå minst en timme i kylen. Slå sedan ihop aiolin och låt den vila. Under tiden rödlöken picklas och aiolin vilar så hackas köttet för at sedan monteras ihop.

1. Gör en enkel 1-2-3 lag. Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills sockret har lösts upp. Skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin, och lägg i lagen. Låt stå i kylen i minst en timme. Det av rödlöken som inte går åt till råbiffen kan du sedan spara i upp till en vecka och använda till andra måltider.

2. Slå ihop aiolin. Vispa ihop äggulor, citronjuice och dijonsenap i en stråle. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle, under kraftig vispning. Använd gärna stavmixer. Kör tills du har en tjock majonnäs.

3. Hacka dragonen och rör i den tillsammans med pressad vitlök samt salt och peppar. Se till att smaka av. Låt sedan stå kallt en stund.

4. Hacka eller mal innanlåret av nöt, knåda köttet ett litet tag och tillsätt lite vatten. Låt det sedan vila en kvart i kylen med lite plastfolie över sig.

5. Blanda det hackade/malda köttet med gräslöken, lite picklad rödlök samt lite dragonaioli i en bunke. Forma 4 stycken biffar och stick sedan ner lättsaltade potatischips i biffen samt garnera med lite dillvippor.

Om receptkreatören

Dela med dina vänner
Print Friendly