Räksamosas med picklad gurka och ingefärsdip
Små räkmackor vänds i sesamfrön och friteras gyllenbruna och frasiga i klarifierat smör. Servera picklad gurka med hetta från chili och en svalkande yoghurtsås till.
För: 20 st
Ingredienser
Räksamosas:
4 dl skalade räkor
1 röd chili
rivet skal och saft av 1 lime
4 äggvitor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
10 skivor formbröd
1 dl sesamfrön
100 g Arla® Klarifierat Smör
Picklad gurka:
3 msk vatten
3 msk risvinäger
3 msk flytande honung
1 gurka
½ krukor plockad färsk mynta
½ skivad röd chili
Ingefärsdip:
2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt
turkisk yoghurt 10%
2 msk riven färsk ingefära
½ tsk salt
Gör så här:
Börja med picklad gurka och fortsätt sedan med ingefärsdip. Koka ihop vatten, vinäger och honung ca 5 min, låt svalna. Strimla gurkan tunt på längden med t ex en potatisskalare. Vänd ner myntablad,chili och dressingen. Rör ihop ingredienserna till ingefärsdippen och ställ kallt.
Finhacka chilin. Mixa räkor, chili, lime och äggvita till en slät färs. Salta och peppra. Bred färsen på brödskivorna. Skär bort kanterna på brödskivorna och dela dem på diagonalen. Vänd sidan med räkfärs i sesamfrön. Stek dem gyllenbruna i rikligt med klarifierat smör. Servera med picklad gurka och ingefärsdip.