Renskavsgryta

Receptkreatör:

renskavsgrytaRenskav är perfekt för barn – tunt, gott och små bitar. Lite gelé i såsen gör susen!

För: 4 personer

Ingredienser
2 pkt renskav
1 tsk Arla® Smör-&rapsolja
4 dl Kelda® matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 tärning köttbuljong
1 msk kinesisk soja
2 msk vinbärsgelé eller saft

Gör så här:
Stek fryst renskav i smör-&rapsolja i en stekpanna tills det får färg. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, soja och gelé i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Lägg över renskavet i grytan. Låt det koka i såsen ca 5 min.

Serveringsförslag:
Rotsaker och potatis passar bra till.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly