Rillette på lax

Receptkreatör:

laxriletteRillette är ett krämigt pålägg med franskt ursprung. Vår rillette är på varmrökt lax och matyoghurt – lättlagat och lyxigt.

För: 4 personer

Ingredienser
300 g varmrökt lax
rivet skal och saft av 1 citron
½ dl hackad färsk gräslök
1 krm svartpeppar
50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här:
Ta bort skinn och ben från laxen och mosa den med en gaffel i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser. Rör rilletten kraftigt så allt blandas väl. Servera med kokta ägg, cornichons, rädisor och bröd.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly