Risotto med trattkantareller
Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.
För: 4 personer
Ingredienser:
1 gul lök
100 g rotselleri
Arla® Svenskt Smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk vilt- och kantarellfond
½ dl torrt vitt vin
200 g svamp, t ex trattkantareller
2 msk rumstempererat Arla® Svenskt Smör
2 dl riven lagrad Arla Präst®
1 krm svartpeppar
2 msk hackad färsk gräslök
Gör så här:
Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och peppar i riset. Strö över gräslök.
Serveringsförslag:
Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon.