Rosmarinkyckling med bacon
Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.
För: 4 personer
Ingredienser:
600 g kycklinglårfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
rivet skal av 1 citron
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt
140 g bacon
Smör
1 purjolök
Vispgrädde
färsk rosmarin kvist
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar
och hälften av saltet. Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem. Rulla en baconskiva runt
varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med skarven nedåt.
Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka
ihop ca 5 min. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen
ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.