Rostad kyckling med dragonsås
Hel kyckling som får smak av dragon och vitlök. Servera med en krämig sås.
För: 4 personer
Ingredienser
1 hel kyckling
1 tsk salt
Dragonsås:
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
hackad färsk dragon
salt
svartpeppar
1 msk champagnevinäger
Brynt smör:
50 g Arla® Svenskt Smör
3 krossade vitlöksklyftor
4 kvistar färsk timjan
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°.
Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta och baka i ugn till en innertemperatur av 82° i låret.
Koka ihop kycklingfond, vatten och syrad grädde.
Tillsätt dragon och smaka av med salt, svartpeppar och champagnevinäger.
Bryn smöret med vitlök och timjan.
Skeda det brynta smöret över kycklingen, och servera med dragonsås.