Rostad kyckling med dragonsås

Receptkreatör:

rostadkycklingHel kyckling som får smak av dragon och vitlök. Servera med en krämig sås.

För: 4 personer

Ingredienser
1 hel kyckling
1 tsk salt

Dragonsås:
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
3 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
hackad färsk dragon
salt
svartpeppar
1 msk champagnevinäger

Brynt smör:
50 g Arla® Svenskt Smör
3 krossade vitlöksklyftor
4 kvistar färsk timjan

Gör så här:
Sätt ugnen på 180°.
Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.
Salta och baka i ugn till en innertemperatur av 82° i låret.
Koka ihop kycklingfond, vatten och syrad grädde.
Tillsätt dragon och smaka av med salt, svartpeppar och champagnevinäger.
Bryn smöret med vitlök och timjan.
Skeda det brynta smöret över kycklingen, och servera med dragonsås.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly