Rotsakschips med tryffel – & citrusmajonnäs
För: 4 personer
2 stora rödbetor
2-3 stora palsternackor
Tryffel- & citrusmajonnäs
2 dl tryffelolja
2 dl olivolja
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
1 citron
Rotsakschips:
Skala och skiva rotsakerna tunt med en mandolin. Strö ut skivorna på plåtar med bakplåtspapper. Salta därefter lätt för att sedan låta dem torka i ugnen under cirka 2-3 timmar på 125 grader eller
tills de är helt spröda och krispiga.
Tryffel- & citrusmajonnäs:
Vispa äggulorna och häll därefter mycket försiktigt på några droppar av oljan så att blandningen (emulsionen) binder. Häll därefter sakta på mer och mer olja samtidigt som emulsionen vispas. Smaka av med dijonsenap, salt, vitpeppar och citronsaft.