Ryggbiff med fräst vitlökssmör

Receptkreatör:

Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna. Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri. Serverar du rätten på en buffé trancherar du köttet i förväg och lägger upp på ett vackert fat.

Biff med fräst vitlökssmör, 4 portioner

  • Ryggbiff, 400 gram
  • Smör, 22 gram
  • Finhackade vitlöksklyftor, 2 stycken
  • Färska lagerblad, 2 stycken
  • Salt och peppar

Gör så här

  • Bryn hälften av smöret med vitlök och lagerblad i en het stekpanna. Låt smöret svalna.
  • Vispa resterande smör luftigt, sila i det andra smöret och vispa upp på nytt.
  • Klicka ut på smörpapper och ställ i kylen fram till servering.
  • Salta och peppra biffen och grilla den tills den har en innertemperatur på 56°, använd gärna stektermometer.
  • Ta köttet från grillen och låt det vila, skiva upp och servera med vitlökssmöret.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly