Sallad med halloumi, röda linser och äpple

Receptkreatör:

halloumisalladDe röda linserna som här smaksätts med mynta, och grill cheese blir basen i en mättande och härlig sallad. Var noga med att inte koka linserna för mjuka.

För: 4 personer

Ingredienser
250 g halloumi
Arla® Smör-&rapsolja
5 dl kokta röda linser
1 äpple
rivet skal och saft av 1 citron
1 kruka färsk mynta
1 vitlöksklyfta
½ rödlök
250 g körsbärstomater
1 liter blandad grönsallad
1 dl saltrostade cashewnötter
2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Gör så här:
Skär osten i bitar. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Kärna ur och skär äpplet i bitar, och blanda med hälften av citronsaften. Blanda de kokta, avrunna linserna med hackad mynta, hackad vitlök och hälften av citronskalet. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela tomaterna. Lägg sallad och rödlök på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela linsblandningen. Toppa med tomater, cashewnötter, citronäpple och grill cheese. Rör ut yoghurten med resten av citronskal och -saft. Servera salladen med yoghurten.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly