Skaldjursgryta

Receptkreatör:

skaldjursgrytaEn gryta à la Årets Kock. Nu kan du laga den hemma – smakrik och med imponerande doft!

För: 4 personer

Ingredienser
1 kg blåmusslor
4 dl torrt vitt vin
½ tsk salt
flingsalt

250 g fänkål
200 g morötter
200 g potatis
100 g rotselleri
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 krm cayennepeppar
2 msk skaldjursfond
4 dl vatten
2 dl grädde

200 g koljafiléer
500 g räkor med skal
½ kruka bladpersilja
flingsalt

Gör så här:
Tvätta och borsta musslorna noga. Ta bort de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem. Koka upp vin och salt i en stor kastrull. Lägg i musslorna och koka under lock ca 3 min tills de öppnar sig. Släng de som inte öppnar sig. Ta upp musslorna och spara spadet.

Ansa fänkål och skala rotfrukterna. Skär dem i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs fänkål, rotfrukter och lök i smör 2–3 min. Tillsätt cayennepeppar. Slå på musselspad, fond och vatten. Koka under lock ca 10 min. Tillsätt grädden och koka upp.

Skär fisken i bitar och lägg i grytan. Stäng av värmen och lägg på locket. Låt stå ca 5 min. Skala räkorna. Tillsätt musslor och räkor. Hacka persiljan och strö över den och flingsalt vid servering.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly