Sparris med brynt äggsmör

Receptkreatör:

sparris3Sparris med brynt smör, hackat ägg och sardeller blir till en fantastisk förrätt. Servera gärna sparrisen tillsammans med ett gott bröd.

För: 4 personer

Ingredienser
500 g vit och grön sparris

Brynt äggsmör
1 schalottenlök
100 g Arla® Svenskt Smör
1 kokt ägg
3 sardellfiléer
1 dl hackade örtkryddor, t ex körvel, krasse, dill och dragon
1 tsk pressad citron
peppar

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Bryn smöret gyllenbrunt tillsammans med löken. Skala och grovhacka ägget. Hacka sardellerna. Vispa smöret över kallt vattenbad tills det blir vitt och poröst. Tillsätt sardeller, ägg och örtkryddor. Smaksätt med citronsaft och peppar. Skala ev sparrisen och koka den i saltat vatten 3-5 min. Häll av vattnet. Servera sparrisen varm med smöret, sallad och surdegsbröd eller bröd krutonger.

Tips: Ta bort sardellerna från smöret om du vill göra en vegetarisk rätt.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly