Sparrissallad

Receptkreatör:

sparrissalladSparrissallad med grön och vit sparris som kompletteras av mild herrgårdsost. De krispiga ärtskotten blandas ned i salladen strax före servering.

Receptet gäller för 10 bufféportioner

Ingredienser
500 g vit sparris
500 g grön sparris
2 tsk salt
2 tsk olivolja
150 g herrgårdsost
1 knippe ärtskott eller solrosskott

Dressing:
3 msk olivolja
1½ tsk flingsalt
1½ krm svartpeppar
3 krm vitvinsvinäger

Gör så här:
Skala den vita sparrisen försiktigt, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta delen. Koka upp vatten, salt och olja i en vid kastrull. Lägg ner den vita sparrisen och låt den koka på svag värme ca 10 min. Lägg ner den gröna sparrisen tillsammans med den vita och koka ytterligare 3-5 min tills stjälkarna är knappt mjuka. Ta upp sparrisen, spola av den i kallt vatten och låt den rinna av. Skär osten i små tärningar. Hit kan man förbereda. Varva vit och grön sparris med ost och ärtskott på ett uppläggningsfat. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly