Sparrissoppa

Receptkreatör:

soppaKrämig soppa som smakar vår. Servera som lyxig förrätt eller som middag tillsammans en god smörgås. Koka sparrisknopparna kort och kyl dem sedan snabbt i kallt vatten, gärna med is i, så håller de sig krispiga.

För: 4 personer

Ingredienser
500 g grön sparris
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1½ msk Arla® Smör-&rapsolja
4 dl grönsaksbuljong
1 dl torrt vitt vin
3 dl Arla® vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
½ tsk vitvinsvinäger

Gör så här:
Bryt av nedre delen på sparrisen. Skär av knopparna och koka dem i saltat vatten ca 2 min, ställ kallt och spara till servering. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skär resten av sparrisen i mindre bitar. Fräs sparris och lök i en kastrull med smör-&rapsolja. Häll på buljong och vin, låt koka ca 10 min. Mixa slätt, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt grädde, låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Toppa soppan med sparrisknopparna.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly