Stekt fisk med skaldjurssås

Receptkreatör:

Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.

Ingredienser 4 personer

600 gram torskfilé
1 tsk salt
3 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 dl ströbröd
Smör-&rapsolja

Pommes frites eller ugnsbakad potatis

Sås:
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1 dl stout, exempelvis Guinness
2½ dl grädde
2 tsk skaldjursfond
2 msk hackad färsk timjan
½ krm cayennepeppar
100 gram skalade räkor
100 gram musslor

 

Gör så här

  1. Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde.
  3. Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt fond, timjan och peppar.
  4. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
  5. Rör ner skaldjuren i såsen.
  6. Servera med pommes frites eller ugnsbakad potatis

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly