Stekt pilgrimsmussla med tryfferad majs, kräm på majs och lök

Receptkreatör:

mussla375För: 4 personer

Ingredienser:
4 st Pilgrimsmusslor i sitt skal
4 msk smör (till musslorna)
2 st majskolvar (Kokta)
2 msk smör (till krämen)
1 st lök (medelstor)
1 st klyfta vitlök.
1 dl vitt vin
1 dl grädde
5 droppar tryffelolja
1 dl vetemjöl
1 dl Panko (asiatiskt ströbröd)
50 g smör (Till stekning av majsen)
Salt och peppar

Gör såhär:
1. Ta ut musslan ur sitt skal, ta bort romsäck, muskel och slemhinnor. Så bara musslan är kvar. Lägg på papper och låt torka.

2. En styck majskolv som du skär av majsen från kolven, ned i en kastrull med smör och den hackade löken. Låt fräsa till fin färg. Tillsätt vin och grädde. Smaka av och mixa till slät kräm. Tillsätt tryffeloljan vid servering. Det går givetvis att riva färsk tryffel i eller över rätten, beroende på plånbokens storlek.

3. Den andra majsen avlägsnas från kolven, lägg majsen tillsammans med vetemjölet, rör om. Låt sen stå i 20 min, så kommer det att se ut som en kladdig deg. Precis innan stekning av majsen så häll i Panko, stek i rikligt med smör. Salt och peppar.

4. Bryn smöret och lägg i musslorna när smöret tystnat. Stek i 30 sek på varje sida.

5. Servera krämen i botten av en djup tallrik, strö över den stekta majsen och lägg på en mussla på toppen. Smaklig spis.

Om receptkreatören

Jag, Kent Johansson, har lett kurser och föreläsningar inom gastronomi och dryck i 15 år men jag kommer aldrig att bli fullärd och det är det som gör det så spännande. Att få lära och lyssna till andras upplevelse och nyfikenhet till den godaste måltiden.

Varför följer vi trender, varför skapas de och vem gör det? Säsongen, är den viktig för råvaran? Varför skall man tillreda råvaran på just detta sätt?

GastroVin är som en flaska vin! Vi har alltid en historia i vårt bagage, vart ifrån, hur vi uppfattas, är det rätt är det fel? Hur är mitt, ert och vinets humör? Varför smakar vinet som det gör? Jag gillar att lyssna till andras uppfattningar och tycken. Sen är det upp till mig, att på ett korrekt och pedagogiskt vis berätta om varför vinet upplevs just så.

Min vardag går åt till att kåsera om viner och mat. Möjligheten att hålla mig uppdaterad och fokuserad på dagens gastronomi och dryckers trender är för mig en ära. Då jag redan som ung vigde mitt liv åt gastronomi och vid tonårsålder halkade in på dryckens bana så har jag alltid haft en klar bild över mitt yrke och liv. Det är som god förespråkare jag vill föra det gastronomiska livet med mig och givetvis dela med mig av allt!

  » Besök Gastrovin
Dela med dina vänner
Print Friendly