Tacopaj med kyckling

Receptkreatör:

kycklingtacopajFärdiggrillad kyckling i mexikanskt kryddad tacopaj är supergott och enkelt att göra. Tacopaj är en ny favorit på våra middagsbord.

För: 4 personer

Ingredienser
125 g Arla® Svenskt Smör
3 dl vetemjöl, gärna fullkorn
1/2 tsk salt
2 msk vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 msk Arla® Svenskt Smör
1 pkt tandoori kryddmix
1 dl vatten
2 ägg
2 dl Arla® mjölk
1 dl Arla Köket® riven ost texmex

Tillbehör:
Arla® gräddfil
gurkor i stavar
tacosås eller salsa
majschips, tacochips eller nachos

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 24 cm i diameter. Gör några hål i degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min.

Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Hacka löken fint, fräs den mjuk i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt kycklingbitarna, blanda väl och lägg allt i pajskalet. Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över blandningen. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly