Ugnsstekt laxsida

Receptkreatör:

Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många.

 

Ingredienser 4 portioner

  • 1,5 kilo färsk lax med skinn kvar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm grovstött vitpeppar
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 2 dl crème fraîche
  • Till garnering: färsk dill och citron

 

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord långpanna. Salta och peppra. Blanda dill med crème fraiche och bred över fisken.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med färsk dill och citron.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly