Varm sparris med tryffelmajspuré, pocherade vaktelägg och krispig pancetta

Receptkreatör: ,

Varm-sparris-med-tryffelmajspureFör: 4 personer

Ingredienser:
20 Gröna sparrisar
2 majskolvar
1 dl grädde
5 ml tryffelolja
8 vaktelägg
5 ml vitvinsvinäger
8 skivor pancetta
salt och nymalen svartpeppar

Sparrisen
Ta en stor kastrull med saltat kokande vatten. Lägg i sparrisen och kokta tills de är mjuka. Lägg i isvatten för att friska upp. Ställ åt sidan.

Tryffelmajspuré
Skiva majs från majskolvar. Värm grädden i en stor kastrull och tillsätt majsen. Koka tills majsen är mjuk. Håll ett öga på grädden så den inte kokar över. Blanda till en slät sås. Smaka av och håll varm.

Äggen
Ta en kastrull med kokande vatten. Tillsätt ca 5 ml vitvinsvinäger. Vispa vattnet och häll i vakteläggen (utan skal) i vattnet. Låt inte vattnet koka, bara sjuda. När äggulorna ser mjuka ut, ta bort från vattnet och ställ vid sidan om tills de behövs.

Pancetta
Lägg pancettaskivorna på en bakplåt under ugnsgrillen tills krispiga på båda sidor. Håll ett öga på dem, låt dem inte brännas.

Servering
Värm sparrisen i kokande vatten under några sekunder. Placera 3 punkter av puré på en varm tallrik. Placera den uppvärmda sparrisen bredvid puréprickarna. Lägg äggen bredvid eller ovanpå sparrisen. Ringla lite olivolja och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Toppa med 2 skivor av den krispiga pancettan. Garnera ev. med lite färska örter.

Dela med dina vänner
Print Friendly