Vietnamesiska vårrullar med räkor

Receptkreatör:

vietnamesiskavarrullarVietnamesiska vårrullar gör du på blötlagda rispapper, bara att rulla ihop och äta direkt. Servera gärna som mingelmat med olika dippsåser.

För: 12 st

Ingredienser
50 g glasnudlar
12 ark rispapper
1 morot
½ purjolökar
½ gurkor
100 g skalade räkor
2 msk hackad färsk koriander

Såser:
1 dl Arla Köket® smetana
1 msk kinesisk soja
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 msk strösocker
½ dl fisksås
pressad saft från 2 lime

Gör så här:
Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj kallt och låt rinna av.
Skala moroten. Skölj purjolöken. Strimla morot, purjolök och gurka.
Blötlägg rispappersarken ett i taget ca 1 min och lägg på en skärbräda. Lägg på glasnudlar, grönsaker, purjolök, räkor och koriander. Rulla ihop till tajta rullar och ställ kallt.

Blanda smetana med soja.

Kärna ur och hacka chilin. Pressa vitlöksklyftan.
Lös upp sockret i fisksåsen och limesaften. Tillsätt chili och vitlök.

Servera vårrullarna med såserna.

Om receptkreatören

Hos Arla är mjölkbönderna både ägare till föreningen och leverantörer av mjölken. I den kooperativa företagsformen har bönderna inflytande enligt principen: en medlem, en röst. Vi strävar hela tiden efter att alla våra ägare ska ges tillräcklig information för att ha möjlighet att skaffa sig en uppfattning om och påverka viktiga beslut. Samtliga recept från Arla är skapade i Arlas provkök. » Besök Arla
Dela med dina vänner
Print Friendly