Wagners Hummersallad

Receptkreatör:

wagner-hummersalladFör: 4 personer

Köttet från 2 kokta humrar, delade och rensade.
Ta vara på innehållet i skölden! Rensa klolederna också.
Blandade salladssorter som t.ex. ruccola, macheé , romano, eklöv och rödbetsskott

Nöt-, bacon- och russinmix
50 g skalade pistagenötter
50 g pinjenötter
50 g sultanrussin
50 g knaperstekt bacon

Tillagning
Bryn pinje- och pistagenötter i varm panna tills de får färg. Knaperstek baconet och låt det rinna av! Blanda allt.

Sås
1 finhackad schalottenlök
1 ägg + 2 gulor
1,5 dl olivolja
2,5 dl rapsolja
1 msk fransk senap
80 g fint riven parmesan ost
Nyskuren gräslök
Salt och peppar

Tillagning
Blanda lök, senap och ägg i en mixer.
Kör in oljorna droppvis och till sist parmesanosten.
Smaka av med salt och peppar och tillsätt sist gräslöken.

Övrigt
Såsen är en underbar dressing till alla typer av sallad och håller sig lätt en vecka i kylskåp.
Nötmixen är supergod som snacks.

Ulf Wagner, född 1955, var först i Göteborg med att år 1989 få en stjärna i Guide Michelin när han drev The Place. Ulf jobbade då tillsammans med Leif Mannerström på Sjömagasinet som källarmästare och har därefter även verkat som krögare på både Fiskekrogen och Basement. Han har blivit korad till Sveriges bäste sommelier och syns ofta i TV där han bland annat försett Stjärnorna på slottet med mat och dryck. Idag leder Ulf verksamheten på Sjömagasinet i Göteborg, en av stadens absoluta topprestauranger. De svenska köken har fostrat många duktiga kockar och Sverige kan skryta med flera verkligt duktiga. Däribland finner vi Ulf Wagner som dessutom är mycket kunnig inom kombinationen mat och dryck. Eller egentligen den viktiga treenigheten. Den goda maten med den passande drycken och icke minst atmosfären som förgyller måltiden. Kan det bli bättre? Här finner du några av Ulf Wagners läckra recept.
Dela med dina vänner
Print Friendly