Yoghurtpudding med stekt rabarber

Receptkreatör:

puddingFör: 8 personer

En mjuk, lite syrlig pannacotta gjord på yoghurt och inte bara grädde. Tror det passar våra svenska smaker bättre, en stekt rabarber och på toppen lite krossade mandelskorpor. MUMS! Lätt att göra puddingen i förväg till sommarkalasen och sedan bara strö över toppingen.Anette Rosvall

Ingredienser:
3 gelatinblad
vatten
2 dl grädde
5 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl Meze yoghurt
Mandelskorpor

Stekta rabarber
3 stycken rabarberstänglar
1,5 dl råsocker
1 kork rom
3-4 msk smör

Gör så här:
Vila gelatinbladen i en skål med kallt vatten och ställ dem åt sidan. Under tiden bladen ligger och simmar så blandar du grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp blandningen tills det börjar småputtra och sockret smälter fint. Dra kastrullen av värmen och rikta din uppmärksamhet mot gelatinbladen. Krama vattnet ur gelatinet och lägg ned det i den varma gräddblandningen. Ta av kastrullen från värmen och vispa runt tills gelatinet smälter av värmen och ställ det sedan att svalna en liten stund innan du blandar ned youghurten. Häll upp din pudding i fina skålar och låt stå i ett par timmar i kylskåpet för att stelna. Då har du fått en rejäl yta och kan toppa den.

Stekta rabarber
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem åt sidan ett tag. Smält smör, vaniljsocker och socker och häll på romen, ner med rabarberbitarna och låt dem puttra stilla tills de är mjuka men inte sönderkokade. Peta lite i dem med en potatissticka. Stäng av värmen och låt dem stå och svalna tills puddingen är klar. (Om du ställer dem i kylen för att vänta på puddingen så tänk på att värma upp dem en smula innan du toppar med dem, smöret stelnar och det ser inte så aptitligt ut.)
Toppa även med några krossade mandelskorpor, du måste ha lite crunch i den här mjuka, milda efterrätten.

Om receptkreatören

En härligt glad tjej som älskar god mat och gärna i kombination med ett gott vin. Anette har skrivit en hel rad med spännande kokböcker och syns både i tidningar och på TV. Hon kallas för "husmorsan" och inte helt utan anledning. Här presenterar vi några av hennes smaskiga husmansfavoriter och självklart i kombination med goda, till maten passande viner.
Dela med dina vänner
Print Friendly