Så här beställer du vin

2015 Crémant de Bourgogne Brut Cuvée S (nr 91302) – Simonnet-Febvre

185,00 kr

2015 Crémant de Bourgogne Brut Cuvée S är ett krispigt, mousserande årgångsbubbel med stor stil och många användningsområden. Servera till skaldjur eller som aperitif!

Beställ här

Chablisproducenten Simonnet-Febvre grundades 1840 och började med att göra av mousserande viner. De äger idag vingårdar i Chablis, Chablis 1er cru Mont de Milieu och Chablis 1er cru Les Preuses. De har även gårdar i Yonne som ligger lite längre västerut. Dessa förstördes under 1800-talet av vinlusen men har återuppbyggts på 1900-talet. Vinhuset köptes ut 2003 och drivs idag av Jean-Philippe Archambaud. Idag är de en av få producenter i Chablis som gör mousserande vin, men nu för tiden producerar man också klassiska, stilla viner. Crémant de Bourgogne Brut Cuvée S 2015 är gjort på 70 %chardonnay och 30 % pinot noir från rankor som växer på den klassiska Kimmeridge-jorden. Klimatmässigt påminner vingårdarna mycket om Champagne. Vinet har fått ligga 36 månader på sin jästfällning och dosagen är 6 g/l.

Din Vinguide, Sofia Ander: “Återkommande favorit med fina bubblor, bra kraft, mängder med gula frukter, citrus och kalk. Rent, snyggt och energiskt med stor lyster och puffar av mineralrök.”

Dina Viner, Per Bill: “Prisvärt! Ett ungt, friskt mousserande vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, äpple, mandelmassa, blommor och mineraler. En cuvée på 70% Chardonnay och 30% Pinot Noir.”

Doft

2015 Crémant de Bourgogne Brut Cuvée S har en lätt utvecklad doft med toner av röda och gula äpplen, nougat, rostat bröd, citronskal och mineral.

Smak

Torr, krämig, frisk smak med toner röda äpplen, citrus, kex, rostat bröd, nötter och mineral.

Lagring

2020-2025

Mat

Serveras som fördrink eller till lättare fisk- och skaldjursrätter.

Dela med dina vänner