Så här beställer du vin

Franciacorta Brut Cuvée Prestige (nr 97014) – Ca’del Bosco

319,00 kr

Franciacorta Brut Cuvée Prestige är ett av Italiens mest kända mousserande viner. Vinet är gjord enligt den traditionella metoden och har en torr, frisk och elegant smak.

Beställ här

Ca’del Bosco grundades av Maurizio Zanella och deras historia började i slutet på 1960-talet när man började plantera de första vingårdarna i Erbusco. Målet var att bevisa att området kunde producera riktiga kvalitetsviner. Efter att ha rest till Champagne bestämde sig Maurizio för att göra mousserande vin enligt traditionella metoden. Än idag är de mycket noggranna med kvaliteten på druvorna och använder enbart den bästa frukten till slutprodukten. För att nå fram till bästa resultat lägger de ner mycket arbete på ny innovation. Ca’del Bosco rankas idag som en av Italiens absolut främsta vinproducenter.  Tillsammans med Bellavista och Berlucchi kan egendomen ta åt sig äran för att världen fått upp ögonen för de mousserande kvalitetsvinerna från Franciacorta. Ca’del Bosco producerar idag både röda, vita och mousserande viner.

Franciacorta Brut Cuvée Prestige består av druvor från olika vingårdslägen som vinifierades separat. I väntan på pressning förvarades druvorna från de olika vingårdarna i kylrum. Därefter pressas druvorna och jäsning sker på ståltankar. Vinerna blandades sedan med 20-30 procent av äldre årgångar, innan kolsyregivande jäsning på butelj. Vinet vilade med jästfällningen i 25 månader innan degorgering. Dosagen var 4 gram socker per liter.

Doft

Nyanserad och fruktig doft med inslag av gula äpplen, kex, citrus och nougat.

Smak

Fruktig, torr och frisk smak med toner av citrus, gula äpplen och kex. 

Lagring

Perfekt att njuta nu och ca 2 år framåt.

Mat

Drick som aperitif eller till skaldjur, milda ostar och stekt fisk med rostade grönsaker och örtcréme.

Dela med dina vänner